5//Residential Development

The next step in the development of studio 10 will focused on the residential component of the project, with the specific goal of lessening the visual impact of the tower.

Currently the projects core principle is centred on transparency, in the context of the apartments, this is based on delivery highly open living units which are visually open the surrounding parklands. Any further development with the goal of making the project seem ‘invisible’ from the outside will be done whilst attempting to best preserve this principle.

Bellow is an example potential method of achieving this desired outcome.

Fig.1
Invisible Barn - STPMJ Architects

Here mirrors are used to mask the presence of the building and give mainly a reflection of the surrounding environment. In the case of studio 10 a highly reflective glass, or one way mirror to give the reflective appearance from the outside whilst maintaining the transpaent feeling from the inside.

Bibliography.

Fig.1 – https://www.flickr.com/photos/kenmccown/21215595001/in/album-72157656215965233

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s